Riimilammas ja piparjuurilumi
Eksoottisempana lisukkeena kannattaa kokeilla piparjuurilunta, jossa piparjuurella maustettu öljy muutetaan hiutaleiksi maltodekstriinin avulla. Riimilammas on oivallinen alkuruoka vaikkapa juhlapöytään. Annos on syksyn 2018 Mereltä kaupunkiin -buffetpöydän menusta.
Näin syntyvät riimilammas ja piparjuurilumi
Määrä/koko: | 12-16:lle |
Vaikeusaste: | Vaikea |
Valmistusaika: | 1 h + 6 h |
(laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä selleriä)
Riimilammas
- 4 lampaan paahtopaistia
- 1 dl hienoa merisuolaa
- 1 dl fariinisokeria
- 1 tl jauhettua mustapippuria
Piparjuurilumi
- 30 g tuoretta piparjuurta
- 1 dl ruokaöljyä
- suolaa
- maltodekstriiniä
Koristeluun
- kirsikkatomaatteja
- timjamia
Sekoita suola, fariinisokeri ja mustapippuri. Puhdista paahtopaisteista näkyvät kalvot ja peitä seoksella. Anna kypsyä kylmässä peitettynä noin 6 tuntia. Puhdista lammas ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Voit myös pakastaa lammaspalat ja käyttää myöhemmin. Riimilammas on helpompi leikata ohuiksi siivuiksi kohmeisena.
Kuori ja hienonna piparjuuri. Kaada piparjuuret ja öljy tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Lopputulos on sitä parempi, mitä sileämmäksi seoksen saat, joten kannattaa antaa tehosekoittimen käydä jopa reilut 5 minuuttia. Siivilöi öljy kulhoon ja vispaa sekaan niin paljon maltodekstriiniä että öljy muuttuu lumimaiseksi.
Aseta lammasviipaleita vadille ja koristele kirsikkatomaateilla, timjamilla ja piparjuurilumella.